woensdag 3 april 2024

Ongelegen

Omdat ik nogal vast zit in een zeker dagelijks patroon van opstaan, eten, bezig zijn en naar bed gaan, heb ik moeite wanneer dat patroon verstoord wordt.
Er zijn mensen die bijvoorbeeld rond etenstijd ( dat hebben wij nog) op bezoek komen of willen komen. Zeg maar tussen 12.00 uur en 13.00 uur en tussen 17.00 uur en 18.30 uur. Eten die mensen dan niet? Het is helemaal opvallend wanneer we aan het koken zijn of aan de maaltijd zitten. Ik hoor dan niet : "Sorry, ik kom wat later wel terug."
Kijk, als iemand van ver komt vind ik het geen enkel probleem. Dan staat de deur altijd open. Maar als ze hier in de buurt wonen, vind ik het een ander verhaal. Zelfs wanneer ze ons zien eten, bellen ze nog aan! Niet vanwege een noodgeval of zo maar om 'op de koffie te komen'. Het is net als bezoek dat tot na middernacht blijft zitten, omdat ze zelf nachtbrakers zijn. Zelfs als zou ik me in pyjama omkleden, zouden ze nog blijven zitten is mijn inschatting. 😅 Maar goed, ik zal wel ouderwets overkomen met ons leven vol regelmaat. Misschien moet ik een bordje hanteren zoals bij winkels e.d. met op de ene kant Open en de andere kant Gesloten.