donderdag 4 april 2024

Los van -2-

Bron : CPB
Ik heb dus niet aan de opgegeven afmetingen van de vogelnstkastjes gehouden. In het algemeen volg ik mijn eigen koers. Een ander iets waar ik me niet aan houd, is het nieuws van de overheid. Of wel : de reguliere media. Veel nieuwsberichten zijn niet gebaseerd op feiten, maar volgen de politieke visies. Dus gaat het nu beter met ons (=nieuws), ook al betalen we ons blauw aan primaire levensbehoeftes (=feit). Ergo : ik behoor niet tot het Volkskrant of Telegraaf milieu. Ik gebruik mijn eigen verstand.
Een jaar of wat geleden kreeg ik een brief van de Belastingdienst. Ik hoefde geen aangifte meer te doen, was de mededeling. Toen ik ter controle de aangifte toch maar even invulde, bleek ik bijna €1.000 terug te kunnen krijgen. De Dienst weet alles van me, dus waarom dit bericht i.p.v. een tip? De overheid zuigt ons leeg. Werkenden betalen bijna de helft van hun inkomen aan belastingen en premies.
Als de overheid heel dwingend mij een vaccin wil aansmeren, gaan mijn haren overeind staan van wantrouwen. Dus doe ik mijn eigen onderzoek en raadpleeg ik onafhankelijke deskundigen. Het is nu eenmaal mijn lichaam.
Terwijl men klaagt over de regen, hoor ik over een tekort aan drinkwater komende maanden. Volgens de overheid mag ik me al niet douchen wanneer ik wil en ik moet zuinig zijn met drinkwater. Terwijl datacentrales miljoenen liters drinkwater gebruiken om te koelen. Wij zorgen al jaren voor een goede balans tussen het gebruik van regen- en drinkwater. Het liefst zou ik onder / bij elke woning een regenwaterreservoir willen zien. Al was het maar om de tuin te besproeien, het toilet door te spoelen en andere zaken die geen drinkwater vereisen, zoals het schoonmaken van terrassen, vieze laarzen en schoenen en gebruikt tuingereedschap.
Ik houd me wel aan de verkeersregels. Behalve wanneer ze zinloos zijn. Zoals ik gisteren zag. Langs een 80 km weg stond een bord met 50 km/uur. Dat was vanwege werkzaamheden. Maar er was langs de hele weg niets te zien. Ook geen roodwitte linten en/of versperringen. Helemaal niets. Blijkbaar een vergeten boord. Dan houd ik me dus niet aan zo'n bord. Hetzelfde geldt voor het passeren van scholen. 's Nachts en tijdens vakanties rij ik daar geen 30, maar gewoon 50.
Ach, er zijn zoveel zaken waar ik zelf een zinvolle(re) invulling aan geef, los van of varieƫrend op bestaande regels of gewoontes.