donderdag 31 maart 2016

Een AZC voor aso's?

Iemand vertelde mij dat er een AZC voor aso's komt. Voor asielzoekers die zich crimineel of anderszins ongewenst gedragen. Ik ging er met mijn boerenverstand vanuit, dat het opvangcentrum voor aso's ergens in Turkije zou zijn. In dat land weten ze wel hoe ze met mensen die zich 'anders' gedragen moeten omgaan.
Maar tot mijn grote schrik komt zo'n AZC hier in ons land! In plaats van die aso's subiet het land uit te gooien, krijgen ze een cursus. Als het dan toch zo moet, stuur dan ook de Nederlandse aso's naar dat centrum. Al met al lijkt het mij een zinloos gebeuren. Zo'n buitenlandse aso zal zich misschien in zo'n centrum gedeisd gaan houden, maar zodra ie weer buiten is, gaan de remmen weer los. Maar misschien denk ik te realistisch.
Ik hoop echt dat er binnenkort weer verkiezingen komen. Dat een nieuwe regering de EU, onze veiligheid, de zorg, de graaiers en het vreemdelingenbeleid eens efficiënt en effectief aanpakt. Vergeleken met decennia geleden, glijdt ons land steeds verder af. Ik zou het geen probleem vinden om een paar jaar in een politiestaat te wonen. Ik bedoel in een staat waar iemand nog echt de baas is. Ik zit namelijk ook weer niet te wachten op een land met een pannenkoekenmentaliteit. Ik zie liever gewapende militairen dan criminelen op straat. Wist je trouwens dat reeds in de middeleeuwen buitenlanders moeite hadden met onze manier van opvoeden? Watjes kweken, noemde men het toen al. Het zal wel in de volksaard opgesloten zijn.