Men heeft met een zelfrijdende auto een test gedaan. Met succes, zo beweert men. Het wachten is op verkeerde interpretaties van de auto. Volgens een PvdA politicus moet Nederland binnen 10 jaar louter in elektrische auto's rijden. Ik dacht : "O gut, de linkse meute was weer aan het blowen."
Ik vind het een goede zaak hoor dat de alternatieve, groene of zo je wilt duurzame energie steeds meer terrein wint. Tot grote bezorgdheid van oliemaatschappijen, die nog steeds volhouden dat alternatieve energie te duur is. Tja, zo kan je ook proberen de omslag tegen te houden ten eigen faveure. De oliemaatschappijen hanteren daarom nog steeds een kWh kostprijs, die drie keer hoger is dan de werkelijke. Die kWh prijs van alternatieve energie blijft dalen. In grootschalige projecten bedraagt die prijs op dit moment nog geen 5 dollarcent per kWh. De huidige energiemarkt, met name de oliemaatschappijen zoals Shell, Exxon, BP enz., vormt samen met de financiële de grootste op het gebied van corruptie. Als we de banken zouden afschaffen, dan zou dat ook weer veel minder corruptie opleveren. De alternatieve energiemarkt biedt zeer weinig mogelijkheden om met de energieprijs te manipuleren. In plaats van zich te richten op nieuwe bronnen van energie proberen oliemaatschappijen de ontwikkeling van alternatieve energie af te stoppen of te vertragen.
Ik denk dat men niet primair moet mikken op de elektrische auto, maar meer op de industrie en het verbruik in de private sector. Die milieuvriendelijke auto's moeten immers ook milieuvriendelijk geproduceerd worden. Meer windmolens en meer zonne-energie. De toegepaste technieken zijn sterk verbeterd, al breekt er hier en daar soms een wiek van een oude windmolen af. De apparatuur levert steeds meer rendement op en is betrouwbaarder. Ik durf te stellen dat met het vervangen van fossiele brandstoffen door alternatieve zoals wind- en zonne-energie ook de kans op vrede zal doen toenemen. Durven we eindelijk eens die Arabieren, zoals die wrede Saudi's, aan te spreken.