zondag 20 maart 2016

Vreemde advertenties en berichten

Woensdagavond lijkt mij erg saai
Soms zet een berichtje mij zomaar op het verkeerde been. Zo las ik ergens een kop van een artikel met de tekst  "Brandweerman reanimeerde haar poesje". Ik dacht gelijk : "Is dit een gecodeerd berichtje of iets uit een cryptogram of zo?"
In een groot landelijk ochtendblad hebben jarenlang vreemde berichtjes gestaan. Ik las ze meestal tijdens mijn treinreis naar mijn werk. Het waren voornamelijk kleine advertenties. Zoals "Mijn fiets staat niet te koop". Of "Johan, ik heb er genoeg van. De hond zit in het asiel". En wat te denken van : "Ik zoek niemand om 1x per week mijn huis schoon te maken. Ik heb zelf veel ervaring".
Er was ook elke dag steevast dezelfde advertentie waarin een geestelijk advies stond. Van een non of zo. Ze adviseerde dagelijks dat men zus en zoveel weest gegroet-jes moest bidden.
Soms is er over de inhoud nagedacht.  Zo bood een meneer een complete serie van de encyclopedie Winkler Prins te koop aan. Als reden vermeldde de verkoper in de advertentie, dat zijn vrouw het toch altijd beter weet.
Er zijn ook advertenties die weinig tot niets zeggend zijn. Zoals : Te koop. Caravan. Geen foto, geen beschrijving. Waarschijnlijk bedoeld om de sleurhut juist niet te verkopen.