dinsdag 29 maart 2016

SVB eigenwijs

Vandaag kreeg ik weer een brief van de SVB te Deventer. Daarin staat dat ze mijn woonsituatie juist hebben beoordeeld. "Het adres van mw. Jolanda is door de gemeente Dronten gewijzigd. Dus u blijft uw huidige uitkering behouden", aldus de schrijfster.
We zijn zelf naar de gemeente geweest en hebben gehoord dat Jolanda daar al sinds 2009 uitgeschreven is. Nadien zijn er andere bewoners geweest. Ook de ambtenaar die later belde bevestigde dat. Volgens hem was de SVB in de fout gegaan en heeft mij een brief gestuurd met foute informatie.
Nu beweert de SVB dat de gemeente toch een foutieve registratie had. Ik geloof daar dus helemaal niets van. Maar mijn uitkering zou onveranderd blijven, omdat de SVB het door mij ingevulde formulier als zijnde 'juist' heeft gekwalificeerd. Wat een eikels! Er was ook nog een bijlage toegevoegd. Daarin staat wanneer ik welke wijzigingen aan de SVB moet doorgeven.
Misschien moet ik ook een bijlage naar de SVB sturen. Met daarin aangegeven hoe men bij de SVB het werk moet doen om fouten te voorkomen en hun klanten niet lastig te vallen c.q. bang te maken.