maandag 28 maart 2016

Oekraïne : NEE!

Recente berichten uit Oekraïne :
Onlangs is de advocaat van twee gevangengenomen Russische militairen vermoord aangetroffen. Maatschappelijk vindt er steeds meer een tweedeling plaats tussen inwoners met en zonder Russische achtergrond. Het gevaar van een burgeroorlog is groot. De humanitaire situatie in Oekraïne is ondanks de zogenaamde democratische regering nijpend. De jacht op homo's is fel opgelaaid.
Oekraïne heeft de VS benaderd om haar invloed te gebruiken het referendum in Nederland uit te stellen, zodat het land zelf de nodige propaganda onder Nederlanders kan verspreiden.
Oekraïne heeft nog steeds niet eerlijk / geen antwoord gegeven op MH17 vragen.

Het associatieverdrag met de Oekraïne is niet zomaar een verdrag. Al wil de regering en de EU ons dat wel doen geloven. Het vreemd eis wel, dat men eerst een handtekening plaatst en daarna gaat vragen of het akkoord is. Maar ja, zo gaat dat ook in veel gemeentes. Voor iedereen die nog zit na te denken over voor of tegen het associatieverdrag met Oekraïne stemmen, nog even een aantal negatieve punten op een rijtje (bron NRC) :


Over de positieve kanten zijn we al volop geïnformeerd. Zelf kan ik er geen bedenken. En ik laat me ook niet leiden door Brussel over mogelijke consequenties. Allemaal bangmakerij! De EU valt eerder uiteen vanwege het beleid van Merkel dan dat van de UK (Brexit) of ons land.
Vorig jaar waren Oekraïense parlementsleden weer even aan het knokken over een wet. Een geregeld terugkerend beeld :