zaterdag 5 maart 2016

ASV Dronten - Veenwouden 4-2

Vanmiddag besloot ik maar weer eens naar het voetbalveld van eersteklasser ASV Dronten te gaan, dat in het Burgemeester Dekker Sportpark is gelegen. Daar begon om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen het lager geplaatste SC Veenwouden. Het eerste elftal kent een moeizame periode, maar aan alles komt een eind.
3-2
Hoewel.... binnen tien minuten stond ASV met 0-1 achter vanwege een strafschop, die door tegenstander Veenwouden dankbaar benut werd.
Deze tegenvaller schudde niet bepaald ASV wakker. Het spel van ASV bleef nogal moeizaam verlopen, terwijl het fysiek sterke Veenwouden vol vertrouwen bezit nam van het middenveld. Veenwouden gaf weinig kansen weg. Toch wist ASV 10 minuten later de stand gelijk te trekken : 1-1. Maar het spel van de Drontenaren, onder leiding van een prima fluitende scheids, werd er niet beter van. Eerder erger, want Veenwouden wist andermaal te scoren : 1-2. Gelukkig voor ASV brak niet veel later de rust aan.
4-2
Na rust zag ik na de aftrap een ander ASV spelen. Sneller, agressiever en zorgvuldiger. Met gevolg kansen. Ik zag in de eerste 10 minuten meer kansen voor de ASV dan in de hele eerste 45 minuten. Nog geen minuut later scoorde ASV de 2-2, nadat een ASV speler mooi vrijgespeeld werd en alleen voor de keeper opdook. In tegenstelling tot voor de rust, putte de Drontenaren dit keer wel moed uit de gelijkmaker. Veenwouden bleef onder druk staan en ASV kreeg steeds meer vat op de wedstrijd. Weer 8 minuten later werd met het puntje van de schoen de bal over de keeper getikt : 3-2.
Een kwartier voor einde wedstrijd verdween een fraai genomen vrije trap over het muurtje in de bovenhoek, buiten het bereik van de keeper : 4-2. Hopelijk is het tij voor ASV Dronten met deze wedstrijd ten goede gekeerd.