donderdag 17 maart 2016

Naar de tandarts en een windturbine

Zoiets had ik natuurlijk ook nooit gedacht. Dat ik een besluit moet nemen of ik wel of niet naar de tandarts zal gaan. Voorheen ging ik steevast twee keer per jaar. Vaste prik. Maar tegenwoordig speelt geld een nadrukkelijke rol of ik wel of geen medische behandeling zal ondergaan of medicijnen zal kopen en gebruiken.
Ik heb al een paar keer medicijngebruik stop gezet. Niet alleen vanwege het geld, maar ook omdat ik er niet achterstond. Ik besteed het geld liever aan leuke dingen. Maar met kiespijn of een steenpuist op mijn kont op de motor zitten lijkt me ook niet leuk. Een kwestie van prioriteiten stellen.
Vanmorgen ben ik maar weer eens naar de tandarts geweest.  Ik heb die man al meer dan een jaar niet gezien en, wat een toeval, hij mij ook niet. Ik ben op de motor gegaan. De lucht was blauw, de zon scheen en de wind viel mee.
Ik ging er maar vanuit, dat het met mijn gebit goed gaat. Ik ga immers wel om het halfjaar naar de mondhygiëniste. Ik heb die keus toen bewust gemaakt. Als mijn mondhygiëniste iets ziet wat de tandarts moet oplossen, dan zal ze het mij zeker zeggen. Maar ze kan evengoed iets over het hoofd zien. Vandaar toch even naar de tandarts.
Onze tandartsen werken keurig op tijd. Dus werd ik stipt 11.45 uur uit de wachtkamer gehaald, waar ik juist een leuk gesprek had over slechte planningen in ziekenhuizen en arrogante specialisten. Een patiënt begon daarover en ik kon vanwege mijn eigen ervaringen bij het gesprek aansluiten.
De controle leverde niets op. Afgezien van een 'in orde'. Op de terugweg ben ik wat omgereden. Louter bedoeld om even de stand van zaken rond de bouw van weer een windturbine, ook wel windmolentje genoemd.
Langs de Runderweg in Lelystad op het testterrein van Ecofys wordt een nieuwe testversie van een windturbine gebouwd. Het betreft Enercon E126 EP4. Het is weer een flinke joekel, goed voor 4,2 megawatt.