maandag 21 maart 2016

Fenna is weer loops

Vaak kan je het aan haar humeur merken. Fenna is vorige week loops geworden. Misschien al iets eerder, want ze werd alsmaar knorriger, slomer en buiten bleef ze maar snuffelen en markeren.
Gelukkig is Fenna geen druppelaar. Dus ze hoeft niet de broek aan. Die houden we liever zelf aan, als je begrijpt wat ik bedoel.
Ze brengt buiten zelfs oude, slome reutjes in beweging met haar geurtje! Vaak bijt ze van zich af, maar er zijn erbij door wie ze zich graag zou willen laten eh....ik zal maar zeggen : voortduwen. Maar ja, dan ben ik er nog altijd bij. Ik probeer op rustige momenten haar uit te laten. Hoofdzakelijk omdat het bos hier een losloopgebied voor honden en mensen is. En daar moet je dan eigenlijk niet met een aangelijnde hond gaan rondlopen. Maar als het even kan, laat ik Fenna toch even los.
In dat losloopgebied lopen ook soms mensen met honden met een kort staartje lontje. Vaak denk ik dat die honden dat van hun baasjes hebben. Ze willen niet hebben dat loslopende honden bij hun hondje in de buurt komen. Als dat wel gebeurt (en dat kan voorkomen in een gebied waar honden los mogen), dan volgt vaak een scheldkanonnade. Dat is mij en Fenna ook een keer overkomen.
We gaan even niet met de fiets en de werpstok met bal heeft ook pauze.