vrijdag 11 maart 2016

Aan de pillen

tijd voor een pilletje?
Of druppels. Hoe dan ook, veel mensen grijpen direct naar medicijnen als hen iets mankeert. Ik ben nogal wars van medicijnen. Als ik me niet lekker voel, is mijn medicijn de gedachte dat het tijdelijk is en snel zal overgaan. Wat ik ook doe is me afvragen waardoor ik ergens last van heb. Op zoek naar de oorzaak dus.
Fenna is nogal schrikachtig. Het ras staat erom bekend. Iemand die dat blijkbaar niet weet, vroeg wat ze daaraan zou kunnen doen. En wat denk je? Ik zie relatief veel mensen die medicatie adviseren. Medicijnen, al dan niet alternatief, die haar pup(!) rustiger maken. Alsof die pup het leuk vindt om half gedrogeerd rond te lopen. Zo'n pup moet natuurlijk overal aan wennen. Niet alleen aan geluiden, maar ook aan beelden en geuren. Dus het beste medicijn is : erop uit met de hond!
Fenna is nog steeds schrikachtig. Maar ze slaat niet op de vlucht. En mocht ze dat ooit weer eens doen, dan draagt ze een penning met haar naam en ons telefoonnummer. Dat schrikken is voor ons geen reden om haar constant aangelijnd te hebben. Je moet natuurlijk ook vertrouwen hebben in de hond en vooral in..... jezelf.
Interessant voor de statistici. Ik ben eens dat soort berichten (angsten, blaffen en janken bij afwezigheid, dominantie enz.) gaan analyseren. Wat blijkt? Het zijn erg vaak vrouwen die steevast over medicatie beginnen. Een rechte rug ware beter.