vrijdag 11 maart 2016

Ben ik een bigamist?

Vandaag viel een brief van de SVB in de bus. Hij is aan mij gericht. In de brief vraagt het SVB mij nader informatie te verstrekken omtrent mijn woonsituatie.
Toen ik het formulier las, zag ik dat ik naast Sonja schijn samen te wonen met ene Jolanda S.! Ik ken wel een paar Jolanda's (zonder S), maar die zijn (hopelijk) nog steeds gelukkig getrouwd en die wonen echt niet bij ons in.
Is het soms een vrouw die hier ooit stiekem gewoond heeft? De vorige bewoner deed namelijk aan onderverhuur. Zwart. Nee, zelf was ie wit. Of blank. Dat onderverhuren kwam aan het licht, toen een van de onderverhuurders zo slim was, om bij de gemeente een adreswijziging op te geven. Hahaha! Sorry. Daar kwam de woningbouwvereniging achter en dus werd meneer de huurder samen met de overige bewoners ( er waren er meer) deze woning uitgezet. Of onder hen zich ook ene Jolanda S bevond is mij niet bekend.
Blijkbaar is de gemeentelijke basisadministratie toen niet correct bijgewerkt en dus staan we geregistreerd als woongroep, die uit drie personen bestaat. Het vervelende kan zijn, dat de SVB, die mijn AOW betaalt, mij misschien gaat korten. Maar zo'n vaart zal het toch niet lopen? Ik bedoel de SVB is immers een geoliede, ambtelijke organisatie waar niets fout gaat? Of eh.....?
Het is natuurlijk een rare zaak dat iemand zich op ons adres kan inschrijven, zonder dat de hoofdbewoner vooraf door de gemeente geïnformeerd of beter vooraf diens toestemming gevraagd wordt.