zaterdag 26 maart 2016

Motor, appels en Emma

Gisteren bevonden we ons in het hoge noorden van Nederland. Vandaag bleven we wat in de buurt. 's Middags zijn we op de motor naar Lelystad gereden. Het was weliswaar zonnig weer, maar er stond een flinke bries. We moesten in het open polderlandschap geregeld tegen de wind hangen om rechtuit te kunnen blijven rijden. Op beide ritten, heen en terug, hadden we de wind van opzij.
In Lelystad kwamen we voormalige collega appelplukkers Marijke en Jan tegen. Ze herkenden mij vaag (afgaande op de wat aarzelende blik van herkenning) maar ze reageerden pas, toen ik hen groette. Toen ik over appels begon, viel bij hen het kwartje. We hebben nog even wat nagepraat over onze leuke plukperiodes. Ze vonden net als ik, dat het afscheid leuker gekund had.
Na het bezoek aan o.a. de markt zijn we bij Robert en Carina even een kop thee gaan drinken. De kleine Emma was nog aan het uitrusten van een bezoekje aan een geitenboerderij. Maar na dat slaapje hebben we haar ook nog even gezien.
's Morgens voerde Sonja nog wat controle op de voorbereidingen voor het Paasdiner met de pleinbewoners. Een tweetal van hen was vandaag al aan het koken. Alles verloopt naar wens.