vrijdag 11 maart 2016

Over klokkenluiders en Koerden

Afgelopen weken heb ik diverse brieven ontvangen van klokkenluiders. Het betreft in alle gevallen hetzelfde onderwerp : mijn financieel reilen zeilen. In die brieven wordt mij verteld dat men mijn financiële informatie gelekt heeft naar de Belastingdienst. Ik begrijp niet waarom men mij dat verteld, want dat weet ik al decennia. Ik heb vorig jaar in een vlaag van (de zoveelste) verstandsverduistering (ik was namelijk niet verbijsterd, maar heb soms last van black-outs) op mijn aangifte zo'n melding gewijzigd. Ik kon me namelijk die financiële post niet herinneren. Van de wijziging heb ik verder niets vernomen.
Ik was benieuwd wat ik na 1 maart allemaal op mijn digitaal aangifteformulier zou tegenkomen. Gelukkig viel dat mee. Ik zag alleen bekende zaken. De aangifte over 2015 is al weer verstuurd.
In een online versie van het NRC las ik een grote kop over de Russische bombardementen in Syrië. Inclusief een video, over hoe erg het allemaal uitpakt voor de bevolking. In die krant kon ik nergens een soortgelijke berichtgeving vinden over de Turkse bombardementen op Koerden. In veel bekende westerse kranten trouwens niet. De Turken zeggen tegen de PKK te vechten, maar zijn alles behalve kieskeurig met hun militaire acties. Alsof elke Koerd lid is van de PKK.
De tijd dat ik sec afging op het eigen nieuws ligt al erg ver achter mij. Toen ik die kop zag, las ik voor mezelf automatisch een soortgelijk bericht over Turkije. Dan is de boel weer in balans. Wat niet wegneemt dat het in beide gevallen onmenselijk is. Of zijn die Russische bommen gemener dan de Turkse? Aan die rode ster kan het niet liggen. Die zie ik ook op de flesjes en blikjes van Heineken.