dinsdag 22 maart 2016

Aanslagen België

Afb. Tamara de Betuè
Wat een afgrijslijke ellende! En waarom eigenlijk? Waar gaat het over? Over terecht opgepakte Belgische terroristen? Nog even en we hebben in Europa een guerrilla. Een stadsguerrilla die veel onschuldigen het leven gaat kosten. Als ik het Belgische nieuws mag geloven, wisten veel mensen in die Brusselse wijk, dat de gezochte terrorist Abdeslam zich daar ophield. Wat is dat nou? Zijn daar al zoveel aanhangers van islamitische terreur? Woont daar de zwijgende meerderheid die voor terreur is? Het wordt steeds moeilijker om niet te wijzen naar de islam en dat geloof uit te bannen uit Europa.
Opvallend is vooral dat met name van de niet islamitische kant veel verzachtende en verzoenende taal wordt gebezigd. Niet alle islamieten zijn terroristen. Maar andersom? Waarom blijft men nog steeds wegkijken? Waarom doet men nog steeds aan symptoombestrijding?
De overigens in mijn ogen bijzondere Paus, waste de voeten van moslim immigranten en zei dat ze broeders waren. Ik wacht op de eerste Ayatollah die zoiets bij christenen doet. Wanneer begint een ayatollah of imam te toeteren dat over dit soort lieden een fatwa uitgesproken wordt? Pas dan geloof ik in een serieuze oplossing. It takes two to tango.
Iemand van het Openbaar Ministerie geeft te kennen, dat mensen die tegen een AZC zijn en te ver gaan, harder zullen worden aangepakt. Wat mij betreft : Oké, prima! Maar wat meneer daarna zei, deed bij mij weer de broek afzakken. Meneer zei dat het beter is om daarover in gesprek te gaan. Haha! In gesprek? Met wie? Met ambtenaren die alles al stiekem geregeld hebben?