dinsdag 15 maart 2016

Michael van der Mark : flitsende start

Met Wilco Zeelenberg
Hij presteert bijzonder goed en toch is de belangstelling in de Nederlandse media minimaal. Michael van der Mark rijdt mee in de World Superbikes en zit flink voorin. Afgelopen weekend haalde hij de 4e plaats op zijn nb óude' Honda Fireblade, Een prima prestatie als je weet dat met name de Kawasaki's haast onverslaanbaar zijn. Na de training in Buriram (Thailand) stond Michael zowaar op pole! En dat met zijn 'oude' Fireblade. Samen met zijn teamgenoot, Hayden, wisten ze Honda's binnen de top 5 te rijden. De eerste race in Australië leverde Michael een derde plaats op. In de tweede race zelfs een tweede.
In het algemeen klassement staat Michael nu 3e met slechts een punt achterstand op de razendsnelle Kawa coureur Sykes. Jonathan Rea, ook Kawa, staat op nummer een.
Michael doet zeker niet onder voor de mannen van weleer, zoals Wil Hartog, Boet van Dulmen, Jack Middelburg, Rob Bron, Wilco Zeelenberg enz. En toch nauwelijks enige belangstelling van de vaderlandse media voor deze buitengewoon goed presterende jonge coureur in de WorldSBK. Triest.