dinsdag 15 maart 2016

Geen kunst aan

Duur oud ijzer

Gratis oud ijzer
Hier in de Flevopolder staat her en der een aantal kunstobjecten. Veel mooie, maar ook veel onbegrijpelijk schroot. Er zijn er nogal veel bij, die voor mij onder de categorie 'oud ijzer' vallen. Ze stellen niet zoveel voor. Een cirkel, een driehoek een kapotte driehoek, een kromme cirkel en meer van die haast kinderlijke ongein.
Kunstwerken
Er zijn mensen die vinden dat ik met een zekere fantasie en creativiteit naar dat soort prullaria moet kijken en daarover moet nadenken. O ja? Dus ik mag zoiets niet op mijn eigen manier bekijken? Dat maakt zo'n wanstaltig product vele malen erger dan het al is.
Creativiteit, nadenken en fantasie heb ik gedurende meer dan 40 jaar toegepast. Vooral voor mijn werk. Wat mij vooral stoort is dat de maker ervan tonnen betaald kreeg voor dat schroot en die paar uur werk. Tonnen belastinggeld.
Ik moet vaak denken aan Karel Appel. Die man was over zijn geklieder heel eerlijk. Hij zei een keer (nb op de nationale tv) : "Ik rotzooi maar wat aan en daar hebben mensen veel geld voor over." Kijk, dat vind ik nou een oprechte uitspraak van zo'n kunst(en)maker.