dinsdag 29 maart 2016

Eisen en wensen camper

Nog even en dan is het weer zomer. Voor die tijd hopen we een keus gemaakt te hebben, die moet leiden tot de aanschaf van een camper. Als vertrekpunt nemen we onze laatste caravan. Die was ruim zat. Achterin een luxe vast bed, tegen de linker zijwand een aanrechtblokje met gasfornuis en koelkastje en voorin een zitje met tafeltje. De rest is kast- en bergruimte. C'est tout!
Het interieur moet bij voorkeur van een lichte kleur zijn. Indien mogelijk willen we de keuken ook buiten kunnen plaatsen. De stoelen moeten 180 graden draaibaar zijn.
Er moeten voldoende geïsoleerde openslaande ramen zijn en een dakluik.
De techniek is natuurlijk ook erg belangrijk. Het liefst een grote dieselmotor (meer dan 2 liter) met voldoende pk's. Stuurbekrachtiging en een vijf bak. Het totale gewicht moet natuurlijk binnen de grenzen van het rijbewijs BE blijven. Dus geen vrachtwagentoestanden. De maten moeten binnen de 5,5 meter lengte en 2,30 m breedte blijven. Een trekhaak lijkt mij ook handig. Je weet maar nooit.
Ik heb begrepen dat dubbele wielen achter in het buitenland problemen kan opleveren. Zo'n uitvoering wordt vaak als vrachtwagen beschouwd.
Op dat handige YouTube heb ik al diverse videootjes bekeken van mensen die zo'n camper zelf hebben gebouwd. Er staan ook filmpjes van leveranciers op. Allemaal erg interessant. Al moet ik wel zeggen dat ik het vreemd vind, dat sommige zelfbouwers de bak niet isoleren. Zonde.
Natuurlijk bekijken we ook advertenties. Sommige foto's zeggen eigenlijk al meer dan genoeg over zo'n ding en vooral zijn gebruikers; trailer trash. Maar soms moet je daar doorheen kijken.