zaterdag 5 maart 2016

Toename zwerfvuil

Heel geleidelijk neemt de hoeveelheid zwerfvuil hier in Dronten toe. Heel langzaam, maar wel zeker. Vooral langs de fietspaden, waar de schooljeugd af en aan rijdt. Ik merk die groei vooral aan mijn neiging tot opruimen. Die neemt recht evenredig toe. Ik beschik nog steeds over een grijper en mijn fluorescerende jas, die ik ooit van iemand gekregen heb. Wat mij ook opvalt, is dat de laatste weken steeds meer hondenpoep op straat tegenkom. Met name op de stoep. Heel erg jammer, want de omgeving hier is ondanks de toename van het zwerfvuil vrij schoon.
Afgaande op de hoeveelheden en de kleur van de bruine rakkers gaat het volgens mij om dezelfde hond. Niet leuk. Vooral niet als de hond naast de geparkeerde auto gaat zitten bouten, waar de stoep als doorgang voor voetgangers fungeert. 's Avonds zijn die drollen helemaal niet te zien, dus kijk maar uit!
Ik moet wel even opmerken, dat de gazons hier vol liggen met hondendrollen. Er is een opruimplicht, maar de handhaving is nul komma nul. En als de gazons volgepoept zijn, dan....