maandag 7 maart 2016

Tegen mensenhandel?

De EU lidstaten voeren overleg met Turkije over de manier waarop met de stroom migranten dient te worden omgegaan. Turkije stelt hieraan nogal wat eisen. Ik heb de indruk dat het corrupte mensonvriendelijke Turkije de EU landen chanteert met migranten. Vooral omdat het uiteindelijk om ordinair geld gaat.
Ons land doet ook mee aan het handjeklap gedoe van de Turken en de Grieken. Voor mij is het niets meer of minder dan ordinaire mensenhandel door politici. Men zou ook de problemen bij de bronnen kunnen aanpakken. We roepen wel dat we tegen oorlogvoeren zijn, maar als het politiek uitkomt, doen we als ukkie graag met de stoere jongens mee. Die oorlogen veroorzaken stromen van mensen, waar zich behalve echte vluchtelingen ook veel migranten bij aansluiten. Stop de oorlogvoering en verstrek lokaal ontwikkelingshulp. De microkredieten vind ik een goede oplossing. Het geld komt waar het daadwerkelijk zinvol besteed wordt. Er blijft erg weinig aan de strijkstok hangen.
De grote aantallen migranten die zich in landen als Turkije en Griekenland bevinden, zijn louter een probleem van die landen zelf. Beide corrupte landen zetten de deuren wagenwijd open, want een migrant betekent EU-geld in het laatje. Met een migrant kan de EU gechanteerd worden : als je mij niet betaalt, laat ik hem de EU binnenkomen. Ik vertrouw geen enkel afspraak met dat soort landen. Veel migranten hebben al jaren elders gewoond, voordat mevrouw Merkel begon te roepen.