donderdag 17 maart 2016

PSV schorem en The raft

Leuk voor Philips
Om je dood te schamen zeg. Wat een wangedrag van die zogenaamde PSV supporters in Spanje. Bedelaars door het stof laten gaan voor wat geld en daar ook nog flink lol om hebben. Ik zag zelfs iemand die eurobiljetten verbrandde voor de ogen van die bedelaars.
Nog erger is de uitspraak van een verslaggever, die stelt dat dit soort zaken nu eenmaal deel uitmaakt van de voetbalcultuur. Of wel : daar doen we niets tegen. Wat een slappe houding. Ik weet dat in de voetbalcultuur de intelligentie vaak alleen in de benen zit. Net zoals bij die verslaggever.
De clubs, inclusief de KNVB, zijn schuldig aan dit soort schaamteloze gedragingen. Er wordt erg soft opgetreden tegen dit fenomeen. Ik zie nog steeds elke week in stadions zogenaamde supporters zitten. Ze worden niet geweerd en kunnen nog steeds lid zijn van 'hun cluppie'.
Dat softe zie ik ook bij de groep overgevoelige mensen die parallellen trekken tussen het tv
ik wil een fiets!
programma The Raft (waarin mensen op een vlot op zee proberen te overleven) en het vluchtelingenprobleem. Nog even en dan mogen we niet meer kamperen, omdat die arme vluchtelingen ook in een tentje zitten te creperen. Maar ja, ook daar hebben ze voor gekozen. Net als wij voor het kamperen. Mensen die zo begaan zijn met al dat zielige gedoe, moeten maar eens een dagje bij de Voedselbank of met daklozen of eenzame ouderen doorbrengen.
Die vluchtelingen doen me ongewild denken aan onze kater Tom. Dat beest heeft nota bene een goed dak boven zijn kop en toch wil ie per se als een dakloze in een kartonnen doos slapen. En maar miauwen, de hele dag!