donderdag 17 maart 2016

Dure auto dus verkeershufter?

Het kan aan mij liggen, maar.... Het valt mij op dat met name bestuurders van auto's uit de hogere prijsklasse blijkbaar andere verkeersregels meekrijgen. Of geen. Dat uit zich niet alleen in te snel rijden. Hun rijgedrag in het algemeen is nogal anders en wordt door anderen als vervelend tot asociaal ervaren. Parkeren valt ook onder dat andere gedrag. Dat het vaak Duitse merken betreft is ook opvallend.
Dat gedrag vertaal ik in schijt hebben aan anderen. Ik weet dat een dergelijk trekje vaak bij mensen met een hoge of topfunctie voorkomt. Ze hebben geen last van scrupules en zijn egotrippers. Zonder die 'ikke eerst en schijt aan de rest' mentaliteit zouden ze immers nooit zo'n functie gekregen hebben. Laat staan zo'n dure auto.
Gistermiddag heeft iemand zijn dikke BMW in de doorgang geparkeerd. Nee, niet om even te lossen of te laden. Maar om ergens op bezoek te gaan (denk ik). In dit geval moeten de ouderen met scootmobiel maar thuisblijven (auto staat voor het tuinhek). Anderen mogen omrijden. Een boete zegt deze dikke BMW rijder niets. Daarvoor vangt hij elke maand te veel aan inkomen.