vrijdag 1 april 2016

Een botox-cavia

Zo heeft iemand een keer Linda de Mol genoemd. Om schoonheidsredenen, denk ik. Of jaloezie. Normaal hebben vrouwen niets met volspuiten, behalve als het botox betreft. Ontevreden mensen? Of zijn het vrouwen met een laag zelfbeeld?  Je bent zoals je bent. Puur natuur vind ik het mooist. Al dat clownesk gekalk vind ik maar niets. Alsof ze dagelijks een masker opsmeren.
Zo liep ik een keer straal langs iemand zonder haar te herkennen. Ze had die dag namelijk geen make-up op. Als ik dan zo'n iemand alsnog goed bekijk, dan schrik ik. Gek hè? Terwijl het haar werkelijk uiterlijk is.
Mijn broer maakte er soms ook grappen over. Zo zei hij een keer tegen onze moeder toen ze op het punt stond ergens op visite te gaan : "Zo mam, wie heeft u zo toegetakeld?" In een of ander programma zag ik een man in een doktersjas beweren, dat ook mannen aan de botox mogen. Ja, dat geloof ik best. Die man ziet graag met botox zijn omzet groeien. Dat klinkt wat dubbelzinnig, maar toch.
Er zijn moeders die hun dochtertjes al laten volspuiten met botox! Een nieuwe vorm van kindermisbruik. Soms zie ik Patty Brard met volle dikke lippen een poging wagen iets voor te lezen. Ze doet me denken aan Dappere Dodo, je weet wel, die pop uit de jaren 50. DD kon alleen zijn onderlip bewegen als ie sprak. Net als Kees en Opa Buiswater trouwens.
Patty mag ook niet meer terugkomen in dat triootje van Luv. Maar dat is niet vanwege de botox. Het schijnt dat ze met hun drietjes ook niet meer in de breedte op één fotokaart passen. Zonder La Brard is er straks wel heel erg veel ruimte over. Denk ik.