zaterdag 9 april 2016

Wat kost een mensenleven?

om te janken..
Vaak zegt men : "Een mensenleven is onbetaalbaar." Totdat het een duur medicijn betreft om iemands leven te redden. Dan is er opeens wel een prijskaartje. En anders kom je (vanwege de dure zorgverzekering) zelf een paar euro's tekort om ervoor te zorgen dat je beter kan worden of een ziekte kan voorkomen.
Om iemand te doden zijn er wel prijskaartjes. Die zijn vele malen hoger dan die van het duurste medicijn om iemand in leven te houden c.q. te genezen.
Een jachtvliegtuig kost zo'n 70 miljoen. Een bom gemiddeld 5.000 euro. Tel daarbij op de brandstofkosten, de kosten van onderhoud en andere voorzieningen en het salaris van de vliegers. Dat is heel veel geld om in Syrië die bom naar beneden te laten vallen. Daar rijden IS strijders in een pick up truck door de straten van een stad. In die stad wonen ook onschuldige burgers. Stel dat daar 8 onschuldige mensen sneuvelen. In zo'n geval kost het ongeveer 10 miljoen euro per mens om daar iemand om het leven te brengen. En dat zijn dan onbekende buitenlanders. Voor hen heeft onze regering miljoenen over. Om dood en verderf te zaaien.....