dinsdag 19 april 2016

Canada in the picture


Boven Canada, je weet wel die grote ijsschots ten noorden van de USA waar ze zeehondjes doodknuppelen,  zijn aanzienlijk meer UFO's waargenomen dan in voorgaande 25 jaar. Er zijn bijna 1.200 waarnemingen gedaan. In 2012 waren dat bijna 2.000. Dat hoge aantal werd mede in verband gebracht met de voorspelling dat in 2012 de wereld zou vergaan. Maar zo ver ging de wereld niet. De toename van het aantal waarnemingen wordt o.a. ook toegeschreven aan verhoogde militaire oefeningen, meer aandacht van het publiek en de betere mogelijkheden om UFO waarnemingen te rapporteren.
Canada neemt ook vluchtelingen op. In Canada zijn ook inwoners, die zich heftig verzetten tegen de komst van vluchtelingen :
 "Why is it so easy for the government to welcome refugees and offer them first-class citizenship in our country? When will Canada wake up and open its eyes to First Nations communities?"
Net als in ons land leven ook in Canada mensen ver beneden het bestaansminimum. Het zijn vooral de autochtone bewoners (First Nation Citizens), die in omstandigheden leven die nog minder zijn dan in menig 'derde wereld' land. Er is gebrek aan scholing, zorg, goede vooruitzichten enz. In Attawapiskat plegen de laatste tijd veel jongeren zelfmoord. Meer dan 100 jongeren hebben recent geprobeerd hun leven zelf te beëindigen, vanwege de hopeloze vooruitzichten.
Het trieste is dat de trotse bevolking al decennia op zeer bescheiden wijze om bescheiden hulp vraagt. Wat dat betreft is het voor de natives net zo slecht leven en wonen als in buurland de VS. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaken.... Huh? Ja zeker. Door Canadese deskundigen. Ver weg van Attawapiskan natuurlijk, veilig achter hun bureaus in Ottawa. Zo gaat dat, ook in Canada.
Voor de First Nation Citizens betekent UFO iets heel anders : U Fucking Ottawa! Fucking? Ja, in Ottawa kunnen bepaalde parlementsleden niet van hun vrouwelijke collega's afblijven.