zondag 24 april 2016

Over Prince en obesitas

De wereld van muziek, film enz. zit vol alcohol, drugs en porno. Prince is een van de velen die op relatief jonge leeftijd overlijden. Het voldoen aan verplichtingen, door anderen opgelegd, speelt natuurlijk ook een grote rol in de snelle afbraak van en einde aan levens van artiesten. Het is algemeen bekend dat men vaak emotioneel in belabberde toestand moet verkeren om iets moois te bedenken. Zoals Johan Derksen (groot fan van o.a. blues en muziek van Mickey Newbury) ooit zei : "Hoe ellendiger het klinkt, des te mooier het is."
Al met al verbaast het mij niet en eerlijk gezegd vind ik het ook niet erg, omdat het 'normaal' is. Net zo normaal als pilletjes slikken voor je, zonder het zelf te willen beseffen, misschien naar je laatste feestje gaat. Of je volgieten met alcohol en vervolgens verdrinken. Vervelend, maar zo gaat dat als je niet je gezonde verstand gebruikt.
Heel anders is het met mensen die te dik zijn. Al denkt de mediageile Lieke van Lexmond daar anders over. Volgens bolle toet Lieke is het botweg 'je eigen keus'. Nou, daar zijn de corpulente dames niet blij mee. Blijkbaar heeft Lieke nog geen trauma  of een ernstige ziekte opgelopen, die haar troost doet zoeken in eten. Van mij mag het zo blijven voor Lieke, tenzij ze weer zo'n uitspraak doet.