zondag 24 april 2016

Een zwarte reiger


Onze zwarte reiger had een kapotte poot. De poot is van het kunstwerk losgescheurd. Beide poten zijn oorspronkelijk op het lijf van de reiger gelast. Maar de rechter poot is los gaan laten. Er zijn meer mensen die net zo goed kunnen lassen als ik. Met andere woorden : ook bakwerk dus.
Omdat het lasapparaat hier toch al was, heb ik de arme vogel bij de nek gepakt en de schuur in getrokken. Daar heb ik de breuk goed schoongemaakt en geschuurd. Vervolgens heb ik beide poten aan elkaar vastgebonden, zodat de afgebroken poot strak tegen het lijf werd getrokken.
Ik heb een dun lasdraad gepakt en ben toen voorzichtig gaan lassen. Op mijn manier. Het lijf van dat beest is gemaakt van vrij dun metaal. De poten zijn aanzienlijk dikker. Dus ik moest voorzichtig lassen om geen gaten in het lijf te branden. Dat lukte gelukkig. Vooral omdat het beest zich opvallend rustig hield. Nadat ik de las ontdaan had van slakken, heb ik hem met de staalborstel geschuurd en zwart gespoten.
De zwarte reiger staat nu weer trots op beide poten. Niet gek voor een amateurtje. Misschien kan ik bij de dierenambulance gaan werken.