donderdag 28 april 2016

In eenzaamheid overleden

In Lelystad heeft men een bewoner aangetroffen, die al een paar maanden geleden was overleden. Buren hadden eerder geklaagd wegens stankoverlast. Maar de Milieupolitie kon niets vinden. Omdat de stank verergerde heeft een van de buren de politie gebeld. Die trof de overleden buurman aan. Klagen, dat wel. Maar even een kijkje nemen is er niet bij. Wat een buren.
Ik vind het erg triest dat mensen zo langs elkaar leven. Gisteren sprak ik een buurtbewoonster, die net als wij een aantal senioren wat in de gaten houdt. Gaan de gordijnen op gezette tijden dicht of open, wordt de krant uit de brievenbus gehaald of stapelen de folders of andere post zich achter de deur op enz. Een kleine moeite, denk ik.
Zelfs als zou je niet met elkaar overweg kunnen, je laat niet iemand zo eenzaam sterven. Er zijn zelfs gevallen waarin mensen veel langer dood in huis liggen. Zelfs de Belastingdienst heeft jaren iemand brieven gestuurd, terwijl die persoon dood in huis lag. Helaas komt het nog te vaak voor, dat mensen op zo'n manier, in rijtjeswoningen, overlijden. Het is wel erg koud geworden in Nederland.