dinsdag 19 april 2016

Elektrisch probleempje

Normaal gesproken vind ik het uitzoeken van iets een leuke uitdaging. Analyseren, deduceren, reduceren, altijd weer leuk om te doen. Hoewel, altijd. Vanmiddag voor mijn rit op de CBX merkte ik dat het achterlicht het niet deed. Die van de kentekenplaat trouwens ook niet. Toeval, of?
Na thuiskomst heb ik de buddyseat en het gereedschapstrommeltje verwijderd, dat voor de achterlicht-unit geplaatst is. Ik heb beide lampen eruit gehaald; een duplo (rem- en achterlicht) en die voor de kentekenplaat. De laatste was doorgebrand. De duplo was (na getest te zijn) in orde. Ahum, toen maar even de zekering gecontroleerd. Helaas was ook hij tip top. Het zou kunnen zijn, dat wanneer een van de lampjes van de standaard verlichting kapot is, de andere het ook niet meer doet. Je weet wel, zoals bij sommige kerstboomverlichting het geval kan zijn.
Helaas heb ik geen lampje in reserve. Dus zal ik morgen eerst zo'n lampje moeten kopen, alvorens ik kan verder gaan met de uitzoekerij. Ik hoop dat een nieuw lampje het probleem zal oplossen, anders moet ik die nare kabelboom gaan controleren. Daar zie ik nogal tegenop. Misschien moet ik het even Roxanne vragen :