donderdag 28 april 2016

De Metabo BST 12 Impuls


De gekregen boormachine stopt wanneer ik de drukschakelaar helemaal indruk. De eerste driekwart gaat het goed, maar daarna stopt ie. Omdat je een gekregen boormachine niet in de bek mag kijken, heb ik de behuizing maar losgeschroefd. Met de Gamma schroefmachine. Haha! Net alsof je een Volvo met pech door een 2CV laat trekken. Altijd spannend om zo'n apparaat open te maken. Voordat je het weet vliegen er allerlei onderdelen door de kamer. Tot grote vreugde van Tom de kater. Maar met beleid lukte het de boor te openen zonder een regen van onderdelen. Het binnenwerk zag er goed uit. Weliswaar met wat houtstof, maar geen verbrande delen of sporen daarvan.
Na wat schoonmaakwerk heb ik de bedrading gecontroleerd. Die was in orde. De drukschakelaar zelf is een gegoten geheel met contactpunten voor de bedrading. Ik heb maar wat siliconen spray op de kunststof schakelaar gespoten en dat ding weer dichtgemaakt.
Toen ik daarna de accu er weer in geplaatst had, viel mij op, dat bij een bepaalde stand de boor met volledig ingedrukte schakelaar volop draaide. Een kleine beweging van de schakelaar in die volgas-stand deed de machine abrupt stoppen. "Aha, de malheur zit dus in de schakelaar zelf", dacht ik. Dat weet ik dan ook weer. Ik kan er niet zoveel mee, want zoals gezegd is de schakelaar gegoten. Maar er is nog zoiets als het internet.