vrijdag 8 april 2016

Gemakzuchtig

Toen ik gisteren naar de Aldi ging was het regenachtig weer. Een gewone Hollandse dag dus. Op het dorpsplein was men bezig met het opbouwen van een groot terras. Mij is onduidelijk of dit louter een aanvraag van een horecaondernemer betreft, of dat het te maken heeft met het opleuken van het plein door de gemeente. Er is zoveel gedoe rond de uitstraling van dat plein.
Ik kwam bij de Aldi aan en stalde mijn fiets, toen een gezette mevrouw in een rode regenjas op haar (arme) fiets naar de ingang van de winkel reed. Ze vond vijf meter lopen nogal ver en besloot haar fiets naast de ingang tegen een soort pilaar te stallen. Nog voordat ze binnen was, viel haar fiets om. Die blokkeerde zodoende de ingang. Mevrouw keek nog even achterom. Ze zag waarschijnlijk dat op dat moment niemand haar volgde en dus liet ze de fiets liggen.
Even later kwam een jonge man die ook even bij de Aldi inkopen wilde doen. Hij pakte in eerste instantie de fiets bij het stuur beet met de bedoeling denk ik hem weer rechtop te zetten. Maar hij besloot anders. Met zijn voet schopte hij de fiets opzij en liep de winkel binnen. Hij dacht waarschijnlijk : "Ik ben toch zeker niet gek?"
Ik ben evenmin gek (zei de gek) en heb die fiets daar gewoon laten liggen. De doorgang was immers vrij. Bij de kassa zag ik die rode regenjas weer terug. Toen ik het pand weer verliet was ze met geërgerde blik bezig haar fiets overeind te zetten. Haar gezicht werd bijna net zo rood als haar jas. En nee, ik heb haar niet geholpen. Erg hè?