dinsdag 12 april 2016

Uit het nieuws

In Winterswijk heeft een kind van 3 jaar 112 gebeld. Ze sloeg alarm, omdat ze al de hele dag alleen thuis was en zich verveelde. Ze had al voor een week aardappels geschild, twee keer dezelfde was gedraaid en vier keer het huis gedaan. Ze was het spuugzat. Ze wist haar adres en gaf dat aan de politie door. Toen die arriveerde stond ze al in de deuropening te wachten. Met koffie en zelfgebakken taart. Ik hoop maar, dat men die ouders flink de oren heeft gewassen. Jeugdzorg erbij halen lijkt mij geen goed idee. Dan heeft het kind er nog een zorg bij. Zo'n kind kan dan beter alleen thuis zijn. Leer het strijken, timmeren, boren, schilderen enz. Ik durfde nooit tegen mijn mamma te zeggen dat ik me verveelde. Want dan.....
Men wil motorclubs gaan verbieden. Erg jammer, want ik vond dat ritje in dat zijspan bij de Ural Club hardstikke leuk! Men wil eerst beruchte clubs als Hell Angels, Satudarah, No Surrender, Bandidos en Mongols gaan verbieden. Dat wordt vast weer een spelletje met namen. Na een eventueel verbod is het wachten op clubnamen als Chapter Devil, Saté-Ajam, Cowards, Sheriffs en de Tartaren. Zo blijven we aan de gang (op z'n Amerikaans uitgesproken), want de ambtenarij is ook een behoorlijk bende.
Het rijklaar maken van auto's is veel te duur. En duister. Even voor alle duidelijkheid nogmaals : Autoverkopers zijn net als politici de grootste leugenaars.
Omdat het aantal asielzoekers meetelt als inwoners, stijgt het inkomen van B&W's als het totaal aantal inwoners van een stad of dorp bepaalde grenzen overschrijdt. Vandaar dat veel B&W's heel graag 'vluchtelingen' wil opvangen.
Nu de piraterij bestreden is, gaan onze oorlogsschepen de gammele bootjes met mensensmokkelaars te lijf. Ja, ja, Defensie wil nog miljarden extra.
Nu de vakanties voor de deur staan, begint het gekrakeel over milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Er duiken allerlei vragen op. Weet je hoeveel een vliegtuig het milieu belast? Is die camping wel duurzaam bezig? Ga je met je oldtimer op vakantie? Wat een ongein. We gaan toch naar het buitenland?