maandag 4 april 2016

Een druk weekje


Weet je wat het is? Vaak neem je zonder erg te veel hooi op de vork. Voordat je het weet heb je jezelf bedolven onder het werk. Tijdens de zondagsrust heb ik deze week wat uitgestippeld. Vandaag ging ik weer naar de loods. De oude loods. Daar lag nog aardig wat demontagewerk te wachten. Omdat we a.s. woensdag weer naar de handel in oude metalen gaan, wil ik voor die dag alles klaar hebben. Dan is het woensdag een kwestie van inladen en wegwezen.
Er lagen nog drie oude cv ketels op mij te wachten. Ze lagen beneden en daar heb ik ze ook maar gedemonteerd in plaats van ze eerst naar boven hijsen en dan pas slopen. Het ware verschillende soorten ketels en alle modellen die ik nog niet eerder gesloopt heb. Dus het was wat puzzelen geblazen. In een van de ketel zat nog een flinke plens water. Dat spoot eruit, toen ik een koppeling
losdraaide. Buiten was het ook nat. Per ketel was ik zo'n drie kwartier bezig. Daarna ben ik het koper, ijzer en messing gaan splitsen. Ook de bedrading gaat apart.
Inmiddels had het maandelijks alarm geklonken. Ik besloot even naar huis te gaan voor de lunch. Ik nam direct even vier zakken met plastic afval mee. Die worden straks opgehaald.
Vanmiddag ga ik een boiler demonteren. Geen close in, maar een joekel! Dus het zal wel even duren eer ik dat mooie koperen vat over heb.
Er staan nog zaken op de lijst, maar die staan reserve. Als ik genoeg tijd en zin over heb, ga ik daarvan ook wat dingen doen. Ik maak mezelf niet gek; werken moet voor mij nog steeds leuk blijven.
Vanmiddag heb ik eerst de stalen mantel van de boiler verwijderd. Met de slijptol heb ik dat ding doorgeslepen. Daarna heb ik de boiler mee naar huis genomen. Thuis kan ik hem op mijn dooie gemakkie gaan pellen. De isolatie (een soort purschuim) eraf bikken is ook nog een aardig klusje. Vanwege de wind moet ik ervoor zorgen, dat het spul niet overal naartoe waait. Maarrrr.... ik lig ruim voor op mijn planning, want ik zou die boiler pas morgen gaan aanpakken. Hij is nu op een haar na gevild.