zondag 3 april 2016

Een bedrijf aan huis

Normaal gesproken is het niet toegestaan om een bedrijf te voeren vanuit de woning. Vaak moet de gemeente een vergunning verstrekt hebben, o.a. vanwege het bestemmingsplan. In mijn geval was dat niet nodig. Ik werkte midden jaren 90 als freelancer buiten de deur en nam enkel mijn agenda en schrijfgerei mee. En een broodtrommeltje. Niet veel later kwam daar een laptopje voor de administratie en wat handige programma's voor het dagelijks werk bij.
Aan ons huis was niets bijzonders te zien. Oké, misschien wat achterstallig onderhoud in de vorm van wat schilderwerk.
Er zijn meer mensen die hun bedrijf aan huis hebben. In een aantal gevallen is dat is dan wel te zien. Buiten, zowel in de tuin als op de openbare parkeerplaats, ligt het vol met materialen. Allemaal spul dat normaliter in een loods opgeslagen zou moeten worden. Variërend van bakstenen en rollen isolatie tot ladders en steigermateriaal. Vaak gaat zo'n situatie gepaard met zwerfvuil.
Jammer dat de gemeente en/of de woningbouwvereniging weinig aan handhaving doet. Ik vind het geen gezicht, vooral omdat het zo'n rommelige bende is. Want fatsoenlijk de boel opslaan is te veel gevraagd. Aan de andere kant geeft het wel een indicatie van zo'n zzp'er : een slordige werker.