woensdag 20 april 2016

Europa ontdekt!

terug naar AF
Eigenlijk zitten we tegenwoordig in hetzelfde schuitje, waarin de indianen Natives, de negers, zwarten, bruintjes, Afrikaantjes eh... Afrikanen, Aboriginals, Eskimo's Inuït enz.  (jeetje, ik moet tegenwoordig zo op mijn woorden letten) zich al eeuwen bevinden. Getinte Columbussen hebben namelijk ons continent ontdekt! Vervelend hè? Wij hadden hen toch ontdekt? Iets ontdekken is immers voorbehouden aan de westerse cultuur?
Als de grote volksverhuizing echt op gang komt, komen wij, oké niet wij maar volgende generaties wel, straks ook in reservaten of elders te zitten. Met onze eigen westerse cultuur, die door de getinte kolonisten verafschuwd wordt. Net zoals wij hun cultuur ooit verafschuwden. Misschien worden we in schepen op transport gesteld naar andere continenten, waar we als zeer goedkope krachten aan het werk worden gezet. We krijgen dan ook geen voorzieningen in de hoop, dat het blanke westerse ras langzaam maar zeer zeker zal uitsterven. Oude liedjes krijgen een andere betekenis, wanneer een Noord Afrikaan op de Hoge Veluwe onder een vrolijk wapperende Afrikaanse vlag zingt : "This land is your land, this land is my land".
Er zal dan wel weer een tijd aanbreken waarin men ons zal accepteren en gelijke rechten toekennen. Allemaal op papier natuurlijk, want in het dagelijks leven merken we daar dan weinig tot niets van.
Stel je eens voor dat de geschiedenis zich herhaalt, maar dan met omgekeerde rollen. Al was het maar voor een korte periode. Maar wel lang genoeg om aan den lijve te ondervinden en te beseffen, wat we de rest van de wereld hebben aangedaan en nog steeds aandoen. Misschien dat het werkt?