dinsdag 12 april 2016

Visumplicht Oekraïne?

In Oekraïne, dat land wat we voorlopig ver van ons weg willen houden, overweegt men een visumplicht in te voeren voor Nederlanders. Dat is het gevolg van het Nee van ons referendum. In Oekraïne wil men ook een soort referendum houden. De mensen die daarmee bezig zijn, laten zich behoorlijk in de kaart kijken. Ze zijn behalve corrupt dus ook rancuneus.
Jammer dat Nederlanders niet hun stem mogen uitbrengen. Ik had in elk geval voor het voorstel gestemd. Zo'n visumplicht is voor mij een soort extra zandzak voor de Oekraïense deur. Want laten we eerlijk zijn, wat valt er nou in dat land te zien, afgezien van armoe en corruptie?  Of wil men van de rampplek van vlucht MH 17 een soort toeristische attractie gaan maken? Ik ben bang dat een Nederlander in dat land na het 'Oekraïne NEE referendum' gewoonweg nog minder veilig is.
Daarom vind ik dat Oekraïne gewoon een visumplicht moet invoeren voor Nederlanders. Een algeheel inreisverbod lijkt mij nog beter. Er zijn daar al meer dan genoeg Nederlanders omgekomen.