dinsdag 19 april 2016

Tulpenroute 2016

Vanmiddag heb ik op de motorfiets een stukje van de pas geopende Tulpenroute gereden. Ik was nogal vroeg, want er was erg veel groen en weinig andere kleuren te zien. Ik denk dat komende week, ijs en weder dienende, er meer kleur te zien zal zijn.
Ik heb het deel aan de noordkant van Dronten, zeg maar gelegen tegen de zuidkant van de A6 bezocht, via de Visvijverweg. Vanuit Dronten ben ik langs het Ketelmeer gereden. Daar stond een flinke wind, getuige de witte schuimkoppen op het golfend water. Bij de Ketelbrug zag ik het windturbinepark in aanbouw. Daar, aan de Urker kant van het IJsselmeer, wordt een serie windmolens geïnstalleerd. Maar voordat ik bij die nukkige brug was, ben ik linksaf richting de Visvijverweg gereden. Ik passeerde nog de voorziening voor de oeverzwaluwen, een speciaal opgeworpen aarden wal, waar het een drukte van belang was. Ik bedoel dan vanwege de vele zwaluwen.
Op de Tulpenroute zelf kwam ik hoegenaamd niemand tegen. Er was één veld waar de tulpen al in bloei stonden. Nog een week wachten dus.