zondag 24 april 2016

Ploeteren op de zaterdag

....staat beter...
Zaterdagochtend zaten we redelijk vroeg op de fiets. Sonja en ik gingen samen even elders aan de slag. Zeg maar : wat opruim- en schoonmaakwerkzaamheden verrichten. 's Middags heb ik met het eerder vergaarde oude tuinhout een schutting van een tweetal buurtbewoners opgeknapt. Ze, de schuttingen bedoel ik, ogen nu veel beter en staan steviger dan voorheen.
Bij de een heb ik planken vervangen en extra planken aangebracht. De lelijke rotte randen aan de onderkant van de (verticale) planken, zijn nu uit het zicht. Bij de ander heb ik een extra steunpaal de grond in geslagen. Bij dat afvalhout lag namelijk ook een lange azobe paal met metalen grondsteun. Staande op een huishoudtrapje heb ik die paal, tussen de schuttingplanken door, de grond ingeslagen. Dankzij onze kloofbijl kon ik flinke klappen uitdelen.  Die schutting staat nu weer recht en aanzienlijk steviger dan voorheen. De senioren zijn er blij mee.
Daarna ben ik het frame van een draaistoel te lijf gegaan. Het stond scheef. Ik heb een van de twee draagarmen met de slijpschijf los geslepen. Daarna heb ik de arm wat omhoog gebogen, zodat beide armen even hoog staan. Vervolgens heb ik die extra gebogen arm weer vast gelast. Nou ja, gelast, eerder gebakken. Maar hij zit wel weer vast. Natuurlijk heb ik het laswerk even zwart gespoten, zodat het bakwerk er ook goed uitziet als je onder die stoel ligt... om wat voor reden dan ook. Ik bedoel als je dronken bent ga je toch niet op de kwaliteit van de onderkant van een stoel letten? Het komt misschien omdat ik dingen graag goed wil doen en wil afmaken.
Rest mij nog een vogel met een gebroken poot. Dat arme beest staat al een tijdje op een poot.