maandag 18 april 2016

MH17 nabestaanden naar de rechter

Nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17 gaan naar de rechter. Ze klagen Malaysia Airlines aan, omdat het neergehaalde vliegtuig ondanks waarschuwingen over oorlogsgebied is gevlogen. De werkelijke toedracht en de daders zijn nog steeds niet achterhaald. Waarom is het zo stil rond het rapport?
Een Australisch onderzoek wijst uit, dat het rapport van de DSB (Dutch Safety Board, Onderzoeksraad Voor de Veiligheid) alles behalve volledig is en op  een aantal cruciale punten niet voldoet aan internationale standaards. Sommige passages in het rapport komen niet overeen met de gevonden brokstukken van het toestel, aldus de Australische deskundigen. Een aantal in het rapport vermelde bevindingen zijn niet met harde feiten / bewijzen onderbouwd. Zelfs aan de beweringen over de BUK raket wordt door de Australiërs getwijfeld. Australië is er vanwege het rapport en het eigen onderzoek niet van overtuigd, dat Rusland betrokken is bij het neerhalen van MH17. Het onderzoek is wat Australië betreft nog niet beëindigd.
Het Australische onderzoek komt mij veel objectiever en grondiger over. De bevindingen down-under doen mij nog meer twijfelen aan de volledigheid, objectiviteit en oprechtheid van het onderzoek door de DSB / OVV. Het OVV rapport krijgt wat mij betreft steeds meer een politieke status. Een smerig politiek spel over de ruggen van de slachtoffers en hun nabestaanden ten faveure van de NAVO en de EU i.c. Oekraïne.