zaterdag 9 april 2016

ASV Dronten - Blauw Wit 34


0-2
Vanmiddag ben ik maar weer eens naar het sportcomplex van de plaatselijke voetbalvereniging gegaan. Onderweg moest ik wel even rekening houden met een wielerwedstrijd. Die werd o.a. gehouden over de weg naar het complex. Gelukkig hoefde ik slechts een kort stuk door de berm te wandelen om aan de andere kant van de weg te komen.
2-2
Stipt 15.00 begon de wedstrijd. Ik stond in de zon schuin achter het doel van ASV Dronten. De eerste helft verliep allesbehalve imponerend van de zijde van de ASV. De bezoekers waren beduidend sneller en accurater met hun spel. ASV speelde trager, gaf onnodig ballen weg en koos herhaaldelijk voor de verkeerde voortzetting. Met name de vaak vrij lopende buitenspelers werden nauwelijks benut. De gevolgen bleven niet uit. De christelijke Blauw Wit 34 (ik hoorde een van hen zwaar vloeken....) wist voor rust twee keer het net te vinden : in de 32ste (een schuiver in de verste hoek) en 38 ste minuut (de bal rolde traag over de doellijn) van de wedstrijd. Na het eerste tegendoelpunt zag ik nota bene een ASVD speler tijd trekken toen Blauw Wit een bal moest ingooien. Niet echt slim.
1-2 in de maak
Na de rust zag ik een behoorlijk herboren (kan dat?) ASV Dronten. Er werd veel sneller en beter verzorgd gespeeld. De ASV dook geregeld op voor het doel van de bezoekers. De aanvalsdrift leidde tot de aansluitingstreffer na ruim 20 minuten spelen. ASVD bleef aandringen en zag haar inspanningen beloond in de 35 ste minuut met de gelijkmaker. De bal verdween met een sierlijke boog in de bovenhoek.
De wedstrijd bleef van beide kanten interessant, maar gescoord werd er niet meer : 2-2.