dinsdag 26 april 2016

Ebru Umar strooit zout

In plaats wat in te binden haalt Ebru Umar flink uit naar met name de Nederlandse Turken. Nederlandse Turken, Nederlandse Marokkanen, Nederlandse Polen, Nederlandse Duitsers. Ja, ja, Nederland met louter Nederlanders bestaat al lang niet meer. Kom op zeg, ze zijn toch eigenlijk allemaal Nederlanders? Is dat soms vanwege al die dubbele paspoorten? Of zijn er ook Nederlandse Batavieren, of wel de autochtone bevolking? De echte Nederlanders pur sang? Als dat zo is, behoren ze inmiddels wel tot de vergeten groep : the Dutch natives.
Hoe dan ook, Ebru strooit extra zout in de zeer diepe Turkse wonden, geslagen door humor en kritiek. Ze weet zich namelijk gesterkt door onze zeer krachtig optredende regering en een dubbel paspoort.
Als voorzitter van de EU heeft Rutte Turkije direct de wacht aangezegd : geen EU lidmaatschap. Ook de miljarden voor de opvang van vluchtelingen krijgen de Turken niet. Rutte zal de NAVO voorstellen Turkije als lid te schrappen. De Tweede Kamer (met uitzondering van Denk) wil dat Nederlandse Turken die democratie-ondermijnende informatie doorspelen naar Turkije subiet met hun gezin en familie het land uitgezet worden. Dat zal ze leren! Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. In stinkende wonden moet flink zout gestrooid worden. Ebru heeft wat dat betreft de situatie heel goed ingeschat.
En wat Ebru heeft geschreven over de Turken en Erdogan valt reuze mee. De EU gedraagt zich inderdaad als een geit, met alle Turkse gevolgen van dien. En toch, het kan veel erger, zoals de cartoons verzameld op deze website dat aangeven.