dinsdag 2 april 2024

Huiswerk doen

In tegenstelling tot mijn schoolperiode, heb ik gedurende mijn loopbaan altijd mijn huiswerk gedaan. Niet alleen dat, maar ook nog ruimschoots op tijd. Om die reden vond ik het niet leuk, toen een collega van de Sales tijdens een vergadering beweerde, als zou ik mijn huiswerk niet gedaan hebben. Ik reageerde daar niet eens op, want ik wist beter. En ik vond haar al snel een zeurkous. Ik glimlach dan slechts in dergelijke situaties. Als het zo was, dan had ik dat ook gewoon toegegeven. Maar dat hoefde dus niet.
Ik kreeg toen steun van een wat verontwaardigde directiesecretaresse. Ze zei : "Van de mensen die hier aan tafel zitten, is Willem de enige die zijn huiswerk altijd op tijd af heeft. Het werd even stil en ik voelde me niet echt op mijn gemak.
Bij een ander bedrijf deed zich een soortgelijke situatie voor. Maar toen betrof het projectmanagement. Een directeur zei tegen zijn IT manager : "Willem is hier nog geen jaar binnen en zijn project loopt als een tierelier. Jij zit hier al bijna 20 jaar en dat is jou nog niet gelukt." Ook toen voelde ik me nogal ongemakkelijk. Voor alles geldt : gewoon je huiswerk doen.
Ik kwam hierop, omdat ik vanmorgen iemand sprak die zijn huiswerk niet gedaan had. Dit keer ook geen probleem, want ik heb alle tijd. Hoop ik.