zondag 5 maart 2017

We willen zo graag

Meneer Buma van het CDA wil dat op scholen het Wilhelmus gezongen gaat worden. Meneer Buma is niet van deze wereld, zo lijkt mij. Immers, op scholen bepalen kinderen zelf wat ze wel of niet willen. En anders zijn er nog ouders, die dat niet zouden willen. Om maar te zwijgen van immigranten, die liever een ander volkslied leren en zingen dan het onze. Ik bedoel je gaat met je dubbele paspoort toch niet trots ons volkslied zingen? Of het wordt wel gezongen maar krijgen kinderen met een afwijkende achtergrond het niet-meezingen recht of mogen ze de klas verlaten.
Meneer Rutte wil proberen bepaalde Turken buiten ons land te houden. Dat lukt hem niet eens met haatimams en jihadstrijders, laat staan met deze Turken. Want hier mag je bijna alles roepen. Tot aan doodsbedreigingen toe. Hier wordt veel gedoogd. Ook het weigeren van het opmaken van een proces-verbaal door de lokale politie. Dat geeft Den Haag weer reden tot juichen : het aantal aangiftes daalt, dus daalt de criminaliteit. Ja hoor, slaap maar lekker verder.
Wat die Turken hier willen is al veel langer gaande in Duitsland. Zelfs in Duitsland waagde Erdogan onder Merkels ogen de boel op te jutten tegen... Duitsland! Hahaha! Die Turken hebben wel veel lef. Veel meer dan wij. Waren wij maar net als Turken. In plaats van hulp aan de Koerden geven, bommen op hun kop gooien.
Er zijn geregeld momenten dat we graag iets zouden willen. Een daad stellen. Zo van : tot hier en niet verder. Maar ach, we zijn zo bang en overgevoelig. Soms denk ik dat we om bepaalde duistere redenen telkens moeten toegeven als het islamieten en/of Arabieren betreft. Zou het soms de traumatische effecten zijn van de oliecrisis begin jaren 70? Of is het toch stiekem de bedoeling dat we onze westerse, christelijke cultuur gaan opgeven?