woensdag 1 maart 2017

Oekraïense boeven welkom!

De EU heeft onlangs besloten dat inwoners van het corrupte Oekraïne zonder visum 90 dagen in een EU land mogen doorbrengen. Oekraïners mogen hier niet werken, wel zaken doen. Dat laatste valt dus niet onder het fenomeen 'werken'. Ik zag laatst het eveneens corrupte Ballast Nedam ook 'zaken doen' met arabieren uit Saoedi-Arabië, met goedkeuring van onze regering.
Oekraïne is de afgelopen jaren overspoeld met criminele bendes uit omringende landen. De meest gezochte boef heeft een eigen rechtse politieke partij, die een groot aantal leden / volgers heeft.
Gezien eerdere ervaringen met voormalige Oostbloklanden, zullen we weer een stroom criminelen mogen verwachten. Voor hen is 90 dagen lang genoeg om na terugkeer in hun land de rest van hun leven van de buit te gaan genieten. Wie controleert dat zij op tijd terugkeren? Niemand!
Laten we wel zijn, de gemiddelde Oekraïner heeft nauwelijks geld voor eten, laat staan voor een bezoek aan een EU land. Tenzij hun familie in de EU de reis betaalt.
De Oekraïne is nog volop in oorlog met een deel van haar eigen inwoners. Volgens sommigen gebruikt het Oekraïens leger zelfs massavernietigingswapens tegen de burgers in het oosten van het land. Hoewel daar niet één Russische militair aanwezig is, houdt de regering vol dat de Russen daar een leger hebben. Rusland vangt wel veel vluchtelingen uit het oorlogsgebied op. Die zouden wat mij betreft wel hier welkom zijn.