zondag 5 maart 2017

Lekker uitwaaien


We zijn naar het strand gereden. Aan het Veluwemeer. Er stond een flinke woei, maar dat weerhield ons er niet van om een wandeling te maken. Het was er niet echt druk. Veel mensen met honden en bijna net zoveel die de poep van hun beest niet opruimden. Zonde van het mooie bruin-groene gazon. Fenna was natuurlijk ook van de partij. Ze heeft zich daar prima vermaakt met haar tennisbal en uiteraard in het steenkoude water. Af en toe scheen de zon. Die zorgde ervoor dat de temperatuur in de camper opliep tot zo'n 20 graden Celsius.
Na de wandeling namen we plaats in de camper en genoten daar van de lunch met een hete kop thee. We hadden een mooi uitzicht over het water. Sonja pakte haar handwerk op en had haar stoel gedraaid, zodat ze ook af en toe van het uitzicht kon genieten. In de radio had ik een usb stick met muziek gestoken.
Ik deed eerst wat kleine uitzoekklusje en ging later weer met Fenna naar buiten. De meeste honden liepen los. Net als Fenna. De meesten gedroegen zich netjes. Net als Fenna, die trouwens alleen oog voor haar tennisbal had. Een kleine keffer (natuurlijk) kwam uitdagend grommend en keffend op Fenna af. Ik riep Fenna bij me, want ze had al direct een houding van : "Kom maar op, ik lust je rauw!" Gelukkig begreep de kleine kabaalmaker haar lichaamstaal en liep al grommend en blaffend weer weg. De grotere honden hadden nauwelijks interesse in andere soortgenoten.
De kleine keffer ging later op een Mechelse herder af. Maar dat grote beest negeerde het kleine etterbakkie volledig. Ook dat werkte.
Na weer een korte wandeling zijn we weer huiswaarts gereden. We zaten net op de weg toen de voorruit regendruppels ging vertonen. Mooi op tijd. De ruitenwissers zwaaiden vrolijk naar de achterblijvers.