dinsdag 7 maart 2017

Oekraïne wankelt

De economie in Oekraïne staat op instorten. Door spoorwegblokkades in de Donbas kan het land geen cruciale grondstoffen meer importeren. Er gaan geruchten als zouden de Oekraïense oligarchen, de corrupte regeringsleiders, al druk bezig zijn hun vermogen en dat van de staat naar het buitenland over te hevelen. Insiders beweren dat binnen twee maanden Oekraïne als land niet meer zal bestaan. Gelukkig kunnen dan veel inwoners maximaal 90 dagen in de EU terecht. Naar zeggen weigert Amerika verdere financiële steun te verlenen. Oekraïne maakt volgens internationale deskundigen in Den Haag geen schijn van kans tegen Rusland inzake de Krim, de Donbas en de MH17 kwestie.
Mocht het anders uitpakken, dan zullen het politieke uitspraken zijn.
De werkwijze van het Amerikaanse CIA wordt gaandeweg alsmaar duidelijker. Gelukkig maar. Waar rook is, is vuur. Donald Trump roept niet zomaar wat. Er wordt al heel lang aan de integriteit van diensten als de CIA en de FBI getwijfeld. Natuurlijk zijn er geen officiële opdrachten gegeven omtrent het afluisteren van gevoelige zaken. Dat zou nogal dom zijn. Dat soort diensten werkt vaak met 'officiële ontkenning'.
Men wil het nepnieuws gaan bestrijden. Helaas komt die opdracht van instanties, die zelf nepnieuws c.q. leugens of halve waarheden verspreiden. Er wordt veel met driedubbele agenda's gewerkt. Vanuit de EU wordt ook geregeld nepnieuws verspreid. Als Griekenland uit de EU zou stappen, zou de EU ineenstorten. Blijkbaar was Engeland een minder lid dan Griekenland. Trouwens, de Grieken willen weer geld zien. Daarvoor zullen ze zeker weer bij de laffe leugenaar Rutte aankloppen.
Tot slot goed nieuws. In Syrië schijnen Russische en Amerikaanse grondtroepen elkaar gevonden te hebben. Zij aan zij bestrijden ze de terreur daar, aldus een gerenommeerde Britse krant.