maandag 27 maart 2017

Met gezond verstand

Ik lees dat Danny Blind ontslagen is. Zou de KNVB weer voor een Ajax-fan kiezen in plaats van voor een echte ervaren coach? Blind is er niet in geslaagd om van al dat talent een geolied en vooral gemotiveerd elftal te kweken. Jammer. Slechts weinigen wilden voor Blind voetballen. Maar wij hebben afgelopen zaterdag weer extra goedkoop getankt.
Een bijstandstrekker klaagt dat ie het advies heeft gekregen afstand te doen van zijn huisdieren. "Na al mijn kinderen, willen ze nu ook mijn beestjes afpakken", aldus de klager. De kinderen zijn hem door Jeugdzorg afgenomen. Nou dan weet ik het wel weer. Als je niet eens voor je kind wilt zorgen, wat moet je dan met dieren? Egoïst.
Mensen kunnen soms zo vreemd reageren. Zo las ik een tijdje geleden over een jongen die door het snuiven van gas doodgegaan is. Ik dacht (op mijn manier) : "Hè, dood door gas? Hoe kan dat nou?!" Oké, er zijn 6 miljoen Joden omgekomen door dat goedje. Maar dat zullen ze op school vergeten zijn te vertellen. Of misschien zat er geen Geschiedenis in het pakket, dat zou ook nog kunnen. Ik moet niet altijd de docenten de schuld geven.
Nog even en op scholen geven robots les. Ik ben benieuwd hoe de moderne ouders verhaal gaan halen bij zo'n elektronisch ding. Misschien krijgen die zeurende ouders een nieuwe vorm van spanningen : digi-stress. Ze kunnen hun agressie-ei niet meer kwijt. Zo'n robot zal geen emoties kennen. Hopelijk kan ie wel van zich afslaan. Want er zijn ouders, die hun handen niet thuis kunnen houden. Een robot-docent met een taser zal ook beter de orde in de klas kunnen handhaven. Een kwestie van met zijn vingertje wijzen en....