zondag 26 maart 2017

Over de Maas

Vanmorgen werden wij gewekt door fluitende vogels en een stralende zon. We zijn de rustdag rustig begonnen. Tegen het middaguur zijn we op de fiets gestapt. Dat ging niet moeiteloos, want het hangslotje van de koppeling van de fietskar was vastgeroest. Dat krijg je als je de kar ruim 4 maanden niet gebruikt hebt, terwijl dat slot al die tijd in weer en wind aan de fiets bungelde.
Ik heb nog een poging gedaan met wd40, maar uiteindelijk heb ik het maar gebroken. Tijd voor een nieuw hangslotje.
Fenna kon eerst een stukje rennen en gelijk de blaas en de darmpjes legen. Eenmaal uit het bos, ging ze de kar in. We hadden globaal de route bekeken, die we wilden rijden. Eerst richting Lottum, waar we het dorp binnenreden via een mooie boog. Niet helemaal mooi, want de rozen ontbraken nog. We bevinden ons in een rozengebied, met veel speciale fiets- en wandelroutes om al dat bloeiende schoon te bekijken. Maar daar is het nu nog te vroeg voor. Dan ging het richting de Maas, waar we met een pontje het snel stromende nat overstaken. Vervolgens fietsten we naar het zuiden, globaal parallel aan de Maas. Het was heerlijk fietsen met de wind in de rug, in de zon door een mooi landschap. Het is hier nog vrij vlak, dat scheelde. Van dikke benen zullen we morgen geen last hebben. Fenna gedroeg zich keurig. Natuurlijk heeft ze even in de Maas gestaan. Aan de lijn, want anders zouden we haar bij Nijmegen er weer uit moeten vissen. Ze rende geregeld naast de fiets en stapte even vaak vermoeid haar kar weer in. Ter hoogte van Grubbenvorst zijn we weer de Maas overgestoken. Weer met een pontje. Er zijn hier veel aspergevelden en boomkwekerijen, wat een weids uitzicht oplevert. En veel auto's met Poolse kentekens. Voor iedereen die van mening is dat ons land vol is : kijk eens verder dan de Randstad.
De trip ging vervolgens naar het noorden, met een frisse wind op de pas geknipte kop (bedankt Emma!). Tegen half zes (zomertijd) arriveerden we weer in Lottum en vervolgens weer op de camperplaats. Vlak voor de camping kreeg Fenna een doorntje in haar poot. Sonja heeft dat snel verwijderd.
Grubbenvorst
Deze camping beschikt over een zeer krachtige Wifi. Daar kan menig andere camping een puntje aanzuigen. De eigenaar is er erg trots op, vooral omdat hij de wifi zelf aangelegd heeft. Het schijnt dat je een paar honderd meter van de camping nog steeds het signaal goed kunt oppikken.
Pas toen we weer terug waren, kwamen wij erachter dat de klok een uur verzet was. Haha!