maandag 13 maart 2017

Een witte hoed

Met een witte hoed
Wat een heerlijk weer! Wat is er mooier om zo de week te beginnen? Dat kan ook anders. Zo zagen Fenna en ik vanmorgen een vrouw naar de bushalte rennen. De bus rijdt om het halfuur. Het missen ervan betekent minstens een halfuur later op de bestemming. Ze miste de bus. Een valse start.
Ik ben begonnen met het schoonmaken van het dak van de camper. Zoals gezegd ga ik hem van een witte coating voorzien. Het doel van die coating is tweeledig : zonnewarmte tegenhouden en het dak beschermen tegen corrosie.
Na de schoonmaakbeurt, die ik voor de deur uitvoerde, ben ik naar de wasstraat gereden. Daar heb ik de camper een volledige wasbeurt gegeven. Vroeg in de middag ben ik naar de loods gereden om de coating aan te brengen. Dat verliep weliswaar vrij vlot, maar de stank was verschrikkelijk. Duidelijk een zeer ongezonde geur van vluchtige stoffen. Dus ik heb de wagen maar weer snel naar buiten gereden.
Met 0,75 liter coating kon ik de eerste laag met gemak aanbrengen. Ik hield ongeveer 1/5 deel over van dat blik. De bedoeling is om nog een laag aan te brengen, daarvoor heb ik een tweede blik. De rest is om eventueel later wat plekken bij te werken.
Morgen, vroeg in de middag, ga ik de tweede laag aanbrengen. Nadat de eerste gedroogd was, kon ik inderdaad een elastische laag voelen. Ik ben benieuwd naar het effect van de coating op zonnige dagen.