dinsdag 14 maart 2017

Wat een dag!

Weer zo'n mooie dag achter de rug. Ik doel op het weer, want voor het overige is bijna elke dag wat mij betreft mooi. We hebben eerst iemand anders geholpen door wat spullen te vervoeren en te versjouwen. Na het middaguur ben ik het dak van de camper van een tweede laag coating gaan voorzien. Gewoon buiten in de zon. Mijn kop gloeit er nog steeds van. Daarna heb ik nog wat andere dingetjes gedaan, die op mijn camper-lijstje stonden. Nu het grote werk achter de rug is, blijft het nog leukere werk over. Optimaliseren, verfraaien, afwerken, de puntjes op de i's, hoe je het ook wilt noemen.
Daarna heeft Fenna ons uitgelaten. Natuurlijk ging de werpstok met tennisbal weer mee. Aan Fenna kan ik ook merken dat de temperatuur stijgt. Ze is sneller buiten adem dan toen het nog fris / koud was. Dat stelde mij in de gelegenheid om even met de stofzuiger door het huisje te rennen. Tot grote ergernis van kater Tom, die met een chagrijnige, slaperige kop zijn mand uitkwam en via zijn luikje naar buiten glipte. Tom komt de laatste tijd vaak chagrijnig thuis. Het is voorjaar en dan wil je als kater wel wat. Met die houding verlaat hij de woning. Maar ja, Tom is geholpen. Zijn mannelijkheid is weggeknipt of gesneden. Ik was er niet bij. Ik was er wel bij toen ik zelf geholpen werd. Gek hè? De knap uitziende vrouwelijke arts deed dat toen lachend(!) met een soort van soldeerbout : pssssssst, klonk het. Huh, zou Tom daarom gelijk naar me kijken als ik dat geluid maak? Zou ook Tom plaatselijk afgebrand zijn? Toen ik na de ingreep dat kamertje wijdbeens verleit, dachten wachtenden slachtoffers vast dat daar een bbq werd gegeven.
Vanavond heb ik maar weer eens bami gemaakt. Met kerriekip. Voor morgen. De woensdag wordt dus een gemakkelijke dag voor ons.